Kimdir

Özel İnsanlar



Geri Dön

1960 yılında Zonguldak'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimi Zonguldak'ta tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesinde Elektrik Mühendisliği okudu. Uzun yıllar elektrik mühendisi olarak görev yaptı. 1991 den sonra mesleğine kurucusu olduğu Akser Elk. Ltd. de devam etti.

Öğrencilik ve gençlik yıllarında hep yaşayarak öğrenmeye önem verdi. Fotoğrafçılık ve avcılıkla ilgilendi. Kitaplar her zaman ilgi alanı oldu. Yaptığı her işte çevresindekilere farkında olmadan liderlik etti. Öğrenmeye, paylaşmaya ve bir işi başlatmaya olan merakı gelecek yıllarında onun en büyük yardımcısı oldu.

1999 yılında kaza sonucu görme yeteneğini yitirince hayatını yeniden kurguladı. Ameliyatlar için gittiği ABD 'de Körler Derneği vasıtasıyla Beyaz Bastonla tanıştı ve hayatını gün be gün yeniden oluşturdu. Gören biri olarak sürdürdüğü yaşam mücadelesi biçim değiştirdi ve görmeyen biri olarak öğrenim hayatına yeniden başladı ve adım adım ilerledi.

Altı Nokta Körler Vakfı Emirgan Rehabilitasyon Merkezinde 2001 yılında 55. dönem kursiyeri olarak eğitime katıldı ve sertifika aldı.

Hayatı yeniden öğrenirken, asla vazgeçmedi, Rehabilitasyon Merkezinde Kabartma yazı, Bağımsız hareket, Bilgisayar işletmenliği, Kişisel idare gibi eğitimleri aldı.

2005 yılında Maltepe Üniversitesinde KOBİ'lerin AB uyumu ve E Dönüşüm Danışmanlığı ve Uzmanlığı eğitimleri alarak kendini geliştirmeye devam etti.

Türkiye'de görmeyen biri olarak yaşamayı öğrenirken topluma fayda sağlamak anlayışını sürdürdü ve Altı Nokta Körler Derneği kapsamında bir hatıra ormanı projesini gerçekleştirdi. Sesli kitap çalışmalarını başlattı, arkadaşlarıyla “Konuşan Kitap Gönüllüleri” adlı grubu kurarak Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği için konuşan kitap üretimine başladı.

Tüm engellilerin hayatını kolaylaştırmak için yeni bilinç yaratılması çalışmalarına katıldı.

Serim, Elektrik mühendisliği yapmasa da mesleğiyle ve bir engelli olarak yaşamakla ilgili “Yönetim'den Yönetişime” , “İnsan Sermayesinin Dönüşümü”, “E Dönüşüm”, “Yitirdiklerimiz Yaşama Engel Olmasın”, “Kentsel Yaşamda Ki Engeller/Sorunlar” “Doğal mı? Yapay mı?” gibi çeşitli makaleler yazdı. Hayatı ve başarıları pek çok televizyon programına konu oldu.

Kör olmak değil, görmek önemli anlayışıyla Sivil toplum çalışmalarına ağırlık verdi. Altı Nokta Körler Derneği, Altı Nokta Körler Vakfı, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, TÜRGÖK Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği, Sevgi Mağazası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde gençlerle, görme engellilerle, yardıma ihtiyacı olan herkesle, güneşin ışığı Serim' i terk etse de kendi ışığı ile paylaşmanın keyfini yaşamaktadır.

Paylaşmak ve yardımlaşmak en önem verdiği konulardır. Kazadan sonra hala devam eden mücadelesinde en büyük gücü; direnç ve inanç ile her zaman yanında yer alan Sevgili eşi Süreyya Hanımdan almaktadır.



Geri Dön


İçeriğe geri dön | Ana menuya dön